Вас цікавить імміграція до Канади?
 
 
 
 

Багаторічний досвід ведення імміграційних справ дозволяє нам зробити висновок про те, що при оформленні й подачі пакета документів на імміграцію будь-який дріб'язок може виявитися дуже істотним.

Запорукою майбутнього успіху може послужити правильний збір, складання й оформлення всіх необхідних для подачі в Консульство документів.

Якщо Ви вже уважно вивчили питання імміграції, то на одному з офіційних сайтів Канади Ви повинні були прочитати про те, що приводом для відмови за Вашою заявою в числі інших може бути також:

  • відсутність необхідного документа
  • нечітка копія, на якій не видні необхідні відомості
  • некоректний переклад
  • неправильна подача документа
  • та ін.

Отже, правильна подача документів на самому початковому етапі може стати запорукою позитивного рішення за Вашою заявою й навпаки.

При цьому Консульство вказує, що Ви самі несете всю відповідальність за надання документів й інформації. Інакше, Ваші документи відкладуть убік і не почнуть із ними роботу доти, поки Ви їм всі ці документи не надасте.

Список основних документів досить невеликий. Але при цьому кожне Консульство вимагає свій набір необхідних документів і має свій порядок їхнього прийому. Розібратися із цими вимогами, і встежити за нововведеннями можна тільки маючи досвід роботи з конкретним Консульством.

Основне правило при подачі документів - документи повинні вичерпно відповідати на всі можливі питання Консульства, і максимально виключати будь-які додаткові запити співробітника імміграційного відділу, який розбирається з Вашими документами.

По-перше, крім запитів, ми заощаджуємо час на нескінченній переписці з Консульством, а по-друге, правильно підготовлений пакет документів заздалегідь позитивно настроїть до Вас співробітника імміграційного відділу й дасть можливість Вам уникнути тих або інших роз'яснень на співбесіді. Тим більше, що розмова має бути на нерідній для Вас мові.

Саме тому кількість подаваних нами документів значно перевищує той мінімум, що вимагають Консульства. Особливо відчутна ця різниця у випадку з канадським Консульством в Україні.

Говорячи про підготовку документів не можна не згадати про питання, що багатьох цікавить. А саме, чи можна підготувати документи таким чином, щоб заздалегідь бути впевненим у тому, що Вас не запросять на інтерв'ю?

На жаль, гарантувати 100 % проходження без інтерв'ю неможливо.

По-перше, тому що, навіть скасувавши для Вас інтерв'ю, Консульство має законне право, проте, запросити Вас для уточнення яких або нюансів.

По-друге, тому що, приймаючи таке рішення, беруться до уваги не тільки об'єктивні, але й суб'єктивні фактори.

І все ж таки, для деяких потенційних іммігрантів, підготувати документи таким чином, щоб максимально наблизитися до скасування інтерв'ю цілком реально. У нас є позитивний досвід подібних проходжень. Звичайно, підготовка повного пакета документів і всієї інформації, що може знадобитися, є в цьому випадку однією з обов'язкових умов.

І всупереч устояній думці, що це може бути тільки із програмістами, можемо затверджувати - не тільки із програмістами. У всякому разі, серед наших клієнтів, що успішно пройшли процедуру імміграції без інтерв'ю, програмістів не було.

Нижче ми наводимо стандартний перелік документів.

Залежно від даних конкретного заявника й вимог до подачі документів, що існують у тому або іншому канадському Посольстві, список документів у кожному випадку уточнюється індивідуально.

ПЕРЕЛІК ДОКУМЕНТІВ

У списку документів представлені всі імміграційні анкети. Ви їх можете скачати прямо тут. Ці посилання ведуть на офіційний сайт уряду Канади: http://www.cic.gc.ca. Отже, всі представлені тут анкети актуальні в будь-який проміжок часу й можуть бути використані Вами.

Імміграційні анкет у форматі pdf. Для їхнього перегляду потрібно Acrobat Reader. Скачати його можна з офіційного сайту тут. Програма безкоштовна

1. Анкета Application for Permanent Residence in CANADA IMM-0008 - заповнити тільки головному заявникові
Скачати анкету в pdf форматі (на англ. мові).

2. Анкета Schedule 1: Background/Declaration [IMM 0008 SCHEDULE 1] - заповнити головному заявникові
Скачати анкету в pdf форматі (на англ. мові).

3. Анкета Schedule 1: Background/Declaration [IMM 0008 SCHEDULE 1] - заповнити чоловіку/дружині головного заявника
Відкрити в pdf форматі (на англ. мові).

4. Анкета Schedule 1: Background/Declaration [IMM 0008 SCHEDULE 1] - заповнити дітям від 18 літ
Анкета та ж, що й у пункі 2.

5. Анкета Additional Family Information [IMM 5406] - заповнити головному заявникові
Скачати анкету в pdf форматі (на англ. мові).

6. Анкета Additional Family Information [IMM 5406] - заповнити чоловіку/дружині головного заявника
Анкета таже, що й у пунке 5.

7. Анкета Additional Family Information [IMM 5406] - заповнити дітям від 18 літ
Анкета таже, що й у пунке 5.

8. Анкета SCHEDULE 3 - Economic Classes - Federal Skilled Workers - заповнити тільки головному заявникові
Скачати анкету в pdf форматі (на англ. мові).

9. Фотографії 3,5 х 4,5 див на кожного члена родини, включаючи дітей (по 8 шт. кожний). На звороті кожного фотознімка повинне бути написане ф.и.про, вага й кольори очей. І все це покласти в окремий пакет і підписати його. Вимоги до фотографії дивіться нижче.***.

10. Свідоцтва про народження кожного члена родини, включаючи дітей (у посольство подається копія + завірений переклад).

11. Свідчення про шлюб/розлучення (у посольство подається копія + завірений переклад).

12. Свідчення про смерті попереднього чоловіка/чоловік і жінка, якщо таке мало місце (у посольство подається копія + завірений переклад).

13. Закордонного паспорта (з даними й фотографією й всі сторінки з оцінками про візи або звернення до посольств). Потрібні діючі, не прострочені паспорти на кожного члена родини, включаючи дітей (у посольство подається копія, завірений переклад не потрібний).

14. Внутрішній паспорт для всіх членів родини. Чисті сторінки паспорта не потрібні (у посольство подається копія, завірений переклад не потрібний).

15. Якщо є діти від попередніх шлюбів: нотаріально завірена заява від колишнього чоловіка/чоловік і жінка, що стосується дітей, що виїжджають разом з Вами, від попередніх шлюбів (у посольство подається копія + завірений переклад).

16. Якщо є всиновлені діти, необхідні документи підтверджуюче всиновлення (у посольство подається копія + завірений переклад).

17. Довідка з місця навчання й/або копія залікової книжки Вашої дитини, якому до моменту подачі заяви здійснився 21 рік (у посольство подається копія + завірений переклад).

18. Усе дипломів, сертифікатів, свідчень про утворення із вкладишами для основного заявника і його чоловіка/чоловік і жінка (у посольство подається копія + завірений переклад).

19. Оригінали листів-характеристик із сьогодення й попередніх місць роботи. У листі повинен бути зазначений період часу роботи з даною організацією, найменування посади, перелік основних обов'язків, особиста характеристика як працівника (у посольство подається оригінал + завірений переклад).

20. Трудова книжка основного заявника й дружина (у посольство подається копія + завірений переклад).

21. Оригінал довідки з міліції про те, що Ви не залучалися до кримінальної відповідальності, не складаєтеся в розшуку або під наслідком. Якщо Ви проживали в різних країнах - то з кожної країни, де Ви перебували більше напівроки потрібно надати "Police Clearance Certificate" - основний заявник, дружина, діти від 18 років. (у посольство подається оригінал + завірений переклад).

22. Документи, що підтверджують Ваше володіння спонукуваним і нерухомим майном (квартира, дача й інша приватна власність) (у посольство подається копія + завірений переклад).

23. Лист із банку, що підтверджують наявність там засобів, що належать Вам особисто (у посольство подається оригінал + завірений переклад).

24. Документ, що підтверджує здачу тесту IELTS.

25. Квитанцію про оплтате Processing Fee.

26. Перевірочний аркуш "Visa Office Specific Instruction" (для Москви й для Києва існують різні перевірочні аркуші).

Примітки.
*) Навіть якщо Ваш чоловік/чоловіка й/або діти не збираються зараз їхати в Канаду разом з Вами (тобто, Ви плануєте оформити спонсорство на них пізніше, після Вашого приїзду в Канаду), він/вона обов'язково повинні заповнити анкети й надати всі перераховані вище документи

**) Якщо Ви раніше проживали в іншій державі СНД у той час, коли цю державу було частиною колишнього СРСР, Ви, проте, повинні надати довідку з міліції/поліції цієї держави. Якщо зв'язатися безпосередньо з органами внутрішніх справ даної держави не представляється можливим, Ви можете звернутися за роз'ясненням у відповідне посольство

***) Дуже уважно! Фото не збігається з паспортним стандартом! Всі 8 (вісім!) фото повинні бути ідентичні! Виготовлені на матовому папері на білому(!) тлі! Розмір фото - 35мм Х 45мм! Зображення особи повинне бути розміром від 25мм до 35мм - від підборіддя до верхівки. Рада - при такому зображенні у фото входить шия й, іноді, тільки частина (!) плечей. Рада два - зажадайте від фотографа точного дотримання стандартів фото, щоб уникнути повернення для переробки й неминучих затримок

Copyright © Emigrant.ca, 2005-2017