Вас цікавить імміграція до Канади?
 
 
 
 
 
 

Як альтернативу Федеральній Імміграції в Канаду, пропонуємо Вам розглянути можливість імміграції по інших існуючих провінційних програмах імміграції в Канаду. Зокрема по імміграційній програмі провінції Квебек.

Незважаючи на те, що претендентам на імміграцію в цю провінцію як і раніше не потрібно проходити тестування по мові й не потрібно в обов'язковому порядку мати не менш 13000 CAD для одержання віз, імміграція в цю провінцію має певні особливості.

По-перше, на початковому етапі документи подаються не в канадське Посольство в м. Києві, а в канадське Посольство у Відні (Австрія). У зв'язку із цим з'являються певні проблеми з оплатою консульських мит.

По-друге, Ви можете бути "приємно" здивовані строками розгляду Ваших документів. Один з наших клієнтів одержав запрошення на інтерв'ю вже через місяць після подачі документів. Це означає, що французьку мову потрібно починати вчити одночасно з підготовкою документів, а краще ще раніше.

У - третіх, незважаючи на те, що документи подаються в канадське Посольство у Відні, саме інтерв'ю буде проходити в Києві.

Для того щоб успішно пройти процедуру еміграції саме в цю провінцію, потрібно успішно пройти наступні етапи:

  • Переконатися в тому, що Ви відповідаєте вимогам однієї із трьох наявних програм імміграції в цю провінцію.
  • Одержати підтвердження на попередню анкету від імміграційної влади провінції Квебек.
  • Підготувати й подати пакет документів, оплатити мита за розгляд документів на еміграцію в цю провінцію.
  • Успішно пройти інтерв'ю із представником імміграційної влади провінції Квебек (у деяких випадках можливе проходження без інтерв'ю).
  • Після одержання Сертифіката Відповідності від провінції Квебек, оплатити федеральні мита.
  • Пройти медичну комісію й перевірку канадських спецслужб.
  • Мати гроші для проживання в цій провінції (4300 CAD на родину з 3 чоловік).

Квебек відбирає своїх кандидатів в іммігранти в першу чергу по професіях. Існує "Список професій, необхідних у Квебеку" (він нараховує 22 професії, серед яких, наприклад, інженер-хімік, слюсар-інструментальник, математик й інші).

Якщо ваша професія не фігурує в цьому списку, то Ви будете оцінені відповідно до Вашого загального рівня утворення, досвідом роботи, професійною мобільністю й знанням мов і т.д., а також по факторі Employabilite еt mobilite professionnelle. У цьому випадку, Ви повинні набрати не менш 30 балів по попередній анкеті, для того щоб Ви могли одержати Сertificat de selection du Quebec (право на проживання в провінції Квебек).

Щоб одержати право на проживання в провінції Квебек, Вам необхідно одержати мінімум 60 балів з 108 можливих для самотнього заявника й 68 балів з 123 можливих для заявника із чоловіком/дружиною

На відміну від федеральної програми критерії для оцінки по квебекській програмі наступні:

1. Освіта

Якщо у Вас є друга освіта, воно дає вам додаткові бали
Ви одержуєте додаткові бали, якщо ваша освіта перебуває в "Списку кращої освіти".

2. Робота

Забезпечене робоче місце у Квебеку (job-offer) - 15 балів
Професія, необхідна у Квебеку (за списком) - 12 балів
Всі інші професії (рівень компетентності А, В,З) - 8 балів

3. Трудовий досвід

Ви повинні мати не менш 6 місяців виробничого стажу (ураховується стаж, отриманий при роботі на повниний робочий день).

4. Здатність до адаптації

Квебек дає додаткова кількість балів за візит у Квебек, за навчання у Квебеку не менш 6 місяців, за наявність друзів у Квебеку.

5. Вік

Максимальну кількість балів ви одержуєте за вік від 23 до 35 років. Після 45 років ви не одержуєте ніяких балів за вік

6. Знання офіційних мов Канади

Максимальна кількість балів за знання французької мови - 18 балів, за знання англійської мови - 6 балів

7. Ураховуються дані чоловіка/чоловік і жінка

Освіта
Трудовий досвід
Вік
Знання французької мови

8. Ураховується наявність дітей

Діти до 12 років - 2 бали за кожну дитину, від 13 до 17 років - 1 бал за кожну дитину, максимум 8 балів

9. Фінансові можливості

Ви повинні утримувати себе й свою родину не менше 3 місяців після приїзду у Квебек.

Ви повинні мати як мінімум 5000 CAD на родину з 3 чоловік.

Copyright © Emigrant.ca, 2005-2017