Вас цікавить імміграція до Канади?
 
 
 
 
 

Деякі адвокатські фірми пропонують наступну послугу. Вони знаходять у Канаді роботодавця, що готовий на підставі їхньої рекомендації прийняти (дійсно прийняти) Вас на роботу. Полягає контракт. Потім адвокат (і роботодавець) готовить документи, за допомогою яких Ви зможете одержати робочу візу в Канаду. Одержавши візу й прибувши в Канаду Ви зможете згодом подати документи на ПМЖ. От як, наприклад, звичайно виглядає цей процес в однієї фірми, що надає контракти працівникам будівельних спеціальностей. (Ми публікуємо їхній матеріал з невеликими скороченнями й коментарями)

Весь процес займає не менше 6 місяців.

1 крок.

Необхідно підготувати документи. Це посвідчення або диплом або будь-який інший документ, що буде підтверджувати вашу освіту в сфері будівельного бізнесу. Це може бути запис у трудовий про те, що ви на робочому місці пройшли підвищення кваліфікації й одержали якийсь розряд. А також документ, що підтвердить ваш стаж роботи в будівництві (не менш 5 років за останні 10 років) . Це може бути виписка із трудової книжки, або характеристика-рекомендація (рекомендаційний лист), у якій перераховане коло обов'язків, що ви виконували.

2 крок.

Зняти копії із цих документів і передати їх нам. Ми відправляємо ці копії в Канаду для перевірки й адвокат, якщо документи його задовольняють, висилає через нас проект договору на еміграційні послуги. Надалі необхідно надати копії зі свідоцтва про народження, загран.паспорта, свідчення про шлюб і деякі інші. У принципі пакет документів такий же як і на ПМЖ.

3 крок.

Уважно ознайомтеся з договором (контрактом) і якщо ви згодні з його умовами, то ставте свій підпис. Один екземпляр залишиться у вас, другий ми відправляємо в Канаду. За умовами договору (контракту) для початку роботи з вашими документами вам потрібно буде перевести на зазначений банківський рахунок або через Western Union. Тільки після одержання грошей адвокат почне працювати з вами! ....

4 крок.

Цей крок уже буде робити адвокат у Канаді. Він починає (після вашої оплати) шукати для вас роботодавця. Це може зайняти до 3-х місяців, а може й за кілька днів. Коли такий роботодавець перебуває, адвокат укладає від вашого імені з ним контракт й отут від вас буде потрібна перша виплата за своє майбутнє робоче місце - 500 доларів (у проекті договору ця сума відбивається). Потім ваш контракт відправляється в HRDC (біржа праці), де ваше робоче місце необхідно затвердити, тому що іноземні робітники, що претендують на роботу в Канаді, за канадськими законами можуть одержати її тільки тоді, коли на неї не претендує громадянин Канади або її постійний житель (цим доказом займається адвокат.) За розгляд і твердження вашого майбутнього робітника контракту ця організація стягує до 350 доларів.

5 крок.

Через якийсь час (по новій програмі залучення робітників у будівельну індустрію - 2 тижні) приходить відповідь із HRDC і ви одержуєте особистий номер і право працювати в Канаді. Тепер адвокат бере з вас ще 500 доларів на користь роботодавця й починає готовити еміграційні документи для одержання робочої візи.

6 крок.

Коли документи будуть готові, вам повідомляють про готовність до відправлення й тут має бути остання виплата з обговореної суми за ці послуги. Тільки після одержання грошей ваш пакет буде висланий у будь-яке канадське посольство, зазначене вами.

7 крок.

З посольства вам прийде виклик за адресою, що ви вкажете адвокатові й він запише його в анкети, які він буде заповнювати в процесі підготовки документів. Далі у вас має бути, цілком ймовірно, зустріч із еміграційним офіцером. Хоча в більшості випадків цієї зустрічі й не потрібно...

Також ми не можемо сказати, чи буде потрібно вам проходити медкомісію на місці або в Канаді (швидше за все на місці). Всі ці питання в різних консульствах вирішуються по різному...

Таким чином, рішення по одержанню робочого контракту повністю лежить на еміграційному офіцері. Гарантія того, що ви його одержите 99,99 відсотка. Чимала заслуга в цьому адвоката, тому що грамотно підготовлені документи багато чого вирішують. Але для більш надійного результату вашої справи необхідний найнижчий, але все-таки рівень, англійської мови...

При успішному проходженні всіх процедур, необхідних у посольстві, ви одержуєте візу, і вам залишиться тільки купити квиток на літак.

Copyright © Emigrant.ca, 2005-2017